Curiosidades: Las inesperadas propiedades antibacterianas de las patatas
Las patatas han sido un alimento básico en la dieta durante mucho tiempo, pero los últimos descubrimientos científicos revelan que tienen algo más que valor nutricional.
Las patatas han sido un alimento básico en la dieta durante mucho tiempo, pero los últimos descubrimientos científicos revelan que tienen algo más que valor nutricional.
La vallisoletana Berta Redondo acude a El Carpio (Valladolid) el 17 de enero para analizar los mercados y las amenazas para la sanidad del cultivo. Augura que habrá menos inseguridad respecto a la semilla que en la campaña pasada
El Cabildo de Tenerife ha presentado este lunes el Plan Insular de la Papa de Tenerife (PIPT) para el período 2025-2029.
At the Onion Theme Day in Dronten, Marco Groenewold discussed onion cultivation and trade in Senegal. Born in Portugal but raised in the Netherlands, he set up a cultivation company here in 2011 for Van Oers (now Primeale United)
The global potato industry witnessed significant contributions from diverse regions in 2023, with new data from FAOSTAT shedding light on production trends across continents and countries.
In Canada, potato harvests are flourishing, yet the United States anticipates a 5% decline in potato production for 2023, with projections showing 417.8 million hundredweight and an average yield of 453 hundredweight per acre.
Belgium is one of the leaders in the potato sector. However, its farmers, like Polish producers and processors, face many challenges.
A comprehensive review article published in Heliyon, titled "Bioethanol production from potatoes in India: A SWOT analysis," evaluates the feasibility of converting surplus and non-marketable potatoes into bioethanol.